Impuls

Impuls

fredag 7. desember 2018

Puerto Montt

Dagene i Puerto Montt fløy av gårde. Ankervinsjen var ferdig preparert allerede etter fire dager, to av de dagene var lørdag og søndag. Det var en sliten ankervinsj. 2 av fire magneter var ødelagt, lageret var utslitt, fjærene til karbonstavene var ødelagt. Generelt rust. Så det var bare et spørsmål om tid før den gikk i stykker, og når det først skulle skje kunne det ikke ha skjedd et mer gunstig sted. Vi lever jo på anker når vi ikke seiler, og hadde den gått i stykker lenger sør kunne vi ha risikert å måttet dra opp ankeret for hånd i maaaange dager.  Selv om det var surt å måtte bruke nesten en uke i puerto Montt var det et bra sted for ankervinsjen.

Hver ettermiddag danset Antonia og Marianne ballett, og hvis vi ikke danset så vi youtube videoer fra Nøtteknekkeren, Svanesjøen eller russiske ballettdansere. Vi var sammen i hvertfall et par timer hver ettermiddag. Antonia har en drøm, og det er å danse Svanesjøen. Da familien seilte i Antarktis i fjor (!), hadde Antonia ballett forestilling for de andre hver ettermiddag.

Siste dagen før avreise dro vi til armadaen for å få zarpe (seiltillatelse). Det gikk, om ikke fort, så greit. En hyggelig armadafyr fylte ut de nødvendige papirene og det hele tok bare en time.
Visumet vår utløper i midten av desember, og vi hadde plan om å fornye det litt lenger sør i Chile, men etter å ha brukt en uplanlagt uke her i Puerto Montt rekker vi ikke ned til neste politistasjon hvor det er mulig å fornye Visumet, Aysen, før midten av desember. Aysen er også et sted vi lett kan slette fra reiseruta. Så vi bestemte oss for å fornye Visumet er Puerto Montt. Og det foregikk på riktig goddag-mann-økseskaft-turist-i-byen-vis. På armadaen sa de at vi kunne ta rød eller grønn colectivo (felles taxi) til PDI (policia de investiacion). Vel fremme på PDI, som lå ca 4 kilometer utenfor sentrum, viste det seg å være PDI i sentrum vi skulle til. Vel fremme på PDI i sentrum, viste det seg at det var på rådhuset vi skulle forlenge visumet vårt. Politimannen som høffligavviste oss googlet rådhusbygningen vi skulle se etter i sentrum. Det viste seg at den overhodet ikke så ut som på bildet fordi den ble grundig vedlikeholdt. Men når vi skjønte hvilken bygning det var vi skulle inn i, var det bare å finne riktig omgang også riktig etasje og så riktig kontor. Vi fant frem og stilte oss i kø utenfor riktig kontor. Etter en stund i køen oppdaget vi at de andre hadde kølapp. Hvor finner vi kølapp? Når vi fikk svar på det, viste det seg at dagens siste kølapp var gitt ut, kontoret stenger nemlig kl 13... kom tilbake i morgen for kølapp... da dro Marianne det veldig viktige kortet: vi har zarpe, med ETD i morgen tidlig kl 10. Ok still dere i køen utenfor kontoret og snakk med de som jobber på kontoret. De ville heldigvis gjerne hjelpe oss. Vi kom sist inn, med beskjed om at vi måtte i banken å betale visumet før vi fikk det siste stempelet i passet... banken stenger kl 14, også må dere komme hit i morgen for det siste stempelet... Ok vi har zarpe med ETD kl 10 i morgen... ah ha... bank på her etter klokken tre i ettermiddag så skal jeg slippe dere inn og gi dere det siste stempelet, selv om kontoret er stengt.
I banken måtte vi betale med cash - de tok ikke imot kort....
Uansett. Det tok tid, men vi fikk forlenget visumet vårt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Vi setter veldig stor pris på om du legger igjen noen ord i kommentarfeltet. Hilsen Marianne og Kolbjørn