Impuls

Impuls

lørdag 29. desember 2018

8.12.18 Bahia Dorita til Puerto amparo


53 nautiske mil seilt idag
10 timer totalt.
5 timer for motor

Vi var klare til å løsne fortøyningene til begge båtene, Impuls og Starship, klokken 09. Marianne fortøyde båtene på høyvann, nå var det spennende om hun hadde planlagt bra nok og kunne komme  til alle fortøynings knutene på lavvann. Heldigvis kom hun til alle fortøyningene!
Vi seilte ut canal Puyuhuapi. Det blåste alt fra 0-16 knop, og den kom fra vest og så fra nord også fra vest igjen. Vi trimmet og trimmet seilene. Klokken 12 forsvant vinden helt og vi gikk for motor noen timer.
Det var en overskyet dag, skyer som noen ganger ga fra seg litt duskregn.
Vi er veldig fornøyde med at vi skaffet oss to nye solcellepanel i Valdivia. Nå har vi aldri for lite strøm. Når vi står opp om morgenen har vi fulle batterier (Det er fordelen med å sove lenge - solen og vinden får noen ekstra timer til å lade batteriene). Nå har vi totalt 500 watt solcellepanel i tillegg til en 300 watt vindmølle. I tillegg til de nye solcellepanelene oppdaget vi i Valdivia at det ene gamle panelet ikke ladet. Kolbjørn fikset en korredert kabel. Det lader nå like mye som det andre som er like stort. Vi vet ikke hvor lenge dette ene solcellepanelet ikke har virket. Vi oppdaget at det ikke virket fordi Kolbjørn monterte en regulator på hvert av panelene mot et delt på begge slik vi hadde før, med den nye regulatorer så vi at det ene ikke ladet noe i det hele tatt.
Starship fikk tau I den ene propeller, slik at den ikke virket. Det ga dem mindre mulighet for å manøvrere. Dagens mål var å ankre i Puerto amparo. Vi fortøyde først mens Staship ventet utenfor bukten. Vi hadde ankeret ute på 16 meter og akter enden fortøyd i en bøye beregnet for fiskebåter. Når vi var fortøyd kalte vi opp Starship og så de kunne komme inn. Mens de manøvrerte seg innover lesset vi dinghyen med dykkerutstyr. Når de hadde kastet ankeret hoppet Kolbjørn i vannet og skar løs tauet som hadde festet seg ordentlig rundt akslingen, men heldigvis ikke gjort noen skader.
Resten av kvelden var vi sammen med Starship.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Vi setter veldig stor pris på om du legger igjen noen ord i kommentarfeltet. Hilsen Marianne og Kolbjørn