Impuls

Impuls

lørdag 29. desember 2018

9.12.18 Puerto Amporo til caleta Esteban



5,5 timer reise totalt
2 timer gikk vi for motor
34 nautiske mil

Vi løsnet fortøyningene halv ti. Det er overskyet og duskregn. Det er kaldt. MEN det tilsvarer nordavind, og vi som er på vei sørover suser av gårde med spridde seil. Kolbjørn står ved roret med kaffe i koppen.
En falk satte seg på toppen av masten og ble med en stund sørover.
Vi leste oss opp på ankringsplassene vi kan velge mellom når vi kommer sørover.
Til lunsj spiste vi boritos med avocadokrem (avocado, tomat, chilli, hvitløk, salt og pepper) og skinke.
Det er kaldt og duskregn.
Vi kom frem til dagens ankring allerede kl 15. Det var en stille liten bukt med strand rundt hele bukten, en strand som om noen timer forsvinner i høyvannet. En svart fugl, som vi tror var den vanlige Neotropic Cormorant, som det også var mange av i Valdivia, satt og luftet vingene sine og så veldig flott ut.
Den tidlige ankomsten til ankringen gjorde at vi fikk tid til å gjøre litt etterlengtet båtvask, både inni og i cockpiten, og vi laget 120 liter vann.
Til middag spiste vi biff, ris og avocadokrem. Takket være at vi har fått mer strøm har vi nok strøm til å la fryseren vår dure og gå.
Vi lastet ned værdata via satellitt. Det er meldt 15-20 knop vind fra nord, i morgen formiddag, men så skal vinden forsvinne helt, og bli borte til og med tirsdag kveld. Derfor avtalte vi med Starship  en tidlig avreise i morgen, allerede kl 07, slik at vi får mest mulig ut av vinden.
Vi så film på pc'en og gikk i seng.
God natt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Vi setter veldig stor pris på om du legger igjen noen ord i kommentarfeltet. Hilsen Marianne og Kolbjørn