Impuls

Impuls

Mannskap

Kolbjørn er båtens ansvarsfulle og kreative Kaptein og handyman. Han er opprinnelig fra de dype skoger tett på svenskegrensen. Han har et ustoppelig pågangsmot og finner en løsning på alle eventuelle problemer. Han er engasjerst og veldig sosial. Han har i flere år drevet med hanggliding og seilt katamaran i Karibien, før han prøvde seg på monohul i Oslofjorden og fant det også interessant. Før vi dro på langtur sa han opp jobben som product manager i et større it-firma.


Marianne er båtens matros, kokk, medisinsk ansvarilge og gledes spreder. Hun vokste opp med ferier ved sjøen, hvor det ble brukt mye tid i en åpen rosjekte med spriseil og fiskegarn, en båt man ikke akkurat rir de store hav med. Med stå-på humør og optimisme er hun ingen pyse og er glad i utfordringer enten det er i fjellet, i skogen, på jakt, på havet under seil, eller i jobben som jordmor. Hun er ikke redd for å bli skitten på hendene og det er en stor fordel på båt. Hun er den perfekte venn, kjæreste, reisepartner noen kan drømme om. 

Over Atlanteren skal vi være fem mannskap ombord. Vi får selskap av Anette, Laila og PM.
Anette er kokk, barnevernspedagog og familieterapaut. Super sosial, aktiv og turvenninne av Marianne. Opprinnelig fra Flekkefjord. Bor i  Oslo. Fantastisk trillende latter som hun deler med sine omgivelser i stort monn! Turen over Atlanteren er straten på hennes sabatsår. Hun har vært fokkeslask ved noen tidligere sosiale seilturer. 
Laila er ergoterapaut og personlig trener. Hun er super aktiv, laid back og sier aldri nei. Turvenninne av Marianne. Er opprinnelig fra Flekkefjord, der bor hun fortsatt og kommer til å fortsette å bo der (eller i en annen lignende liten småby). Hun avlutter sitt sabatsår med denne turen over Atlanteren. Hun har vært ute og reist med ulike prosjekter i 1,5 år. Det har dreid seg om utdannelse til PT og dyrevern (og da snakker vi løver, andre store kattedyr og brunbjørner). Hun har aldri vært i seilbåt før.

Per Magnus (PM): jobber med TV. Er et veldig positivt tilskudd i en hver sosial setting, han gir av seg selv. Han er lillebroren til Marianne. Bor i Asker. Stresset på jobb helt til siste dagen før han mønstret på Impuls og reiser rett tilbake til stress på jobb når vi bare kommer oss over Atlanteren. Han har som Anette begrenset erfaring som fokkeslask ombord under tidligere seilturer.
Alle tre er laidback, ikke så fine på det, åpne for forandringer og annerledeshet og vil ikke la seg skremme av at ting ikke er helt på stell under en seiltur. 


William

Legg til bildetekst


I ca seks måneder fra Panama i mars til skolestart i august skal vi ha med oss William ombord. William har vært med oss to ganger tidligere ombord på Impuls, på denne reisen. Begge gangene var vi i Karibien. William er nevøen til Marianne. Han er 8 år, og blir 9 år underveis. Han sprer om seg med godt humør og morsomme spørsmål. Han skaper god stemmning og sover helst under åpen himmel ombord og padler gjerne en tur i kajakken.
Vi håper å kunne gi han et eventyr for livet. I tillegg til at vi skal ha skole underveis. Marianne skal fungere som lekseorganisator og Kolbjørn som rektor. Litt usikre på om det er William eller Marianne som kommer til å være mest inne på rektors kontor ;)

1 kommentar:

  1. Skikkelig objektiv vurdering av Marianne - det liker jeg ;-) Ønsker dere en riktig god tur :-)

    SvarSlett

Hei! Vi setter veldig stor pris på om du legger igjen noen ord i kommentarfeltet. Hilsen Marianne og Kolbjørn