Impuls

Impuls

fredag 7. desember 2018

5.12.18 Puerto Raul Marin Balmaceda til caleta armador






61 nautiske mil seilt
12 timer seilas totalt
7 timer motor
Vi rakk kaffe på sengen og frokost, brødet fra Starship, i cockpit før vi hevet ankeret 09.15.  Det er strålende sol, men lite vind. Prøver med seil, men gir fort opp og går for motor. Idyllen er ikke helt total uten seil oppe, men bra nok.
De første timene er vi omgitt av sorte spisse fjell, og bak dem snødekkede fjell. Utrolig vakkert!.
Det er tett i tett med lakse- og skjellfarmer i området fra puerto Montt, 155 nautiske mil nordover, og enda flere nautiske mil sørover. Det virker litt ukontrollert. Og vi har registrert at strendene i nærheten av farmene er usjarmerende fulle av søppel. Avlagte bøyer, digre isopor klosser og liknende.
Vi får det over oss innimellom, at vi skal redde verden, og vi tar med oss søppel fra havet eller strendene - men som regel, alt for ofte, virker det helt uoverskuelig. Da minner vi oss selv på: hvis bare alle gjorde som oss...
Vi hadde omelett til lunsj.
På ettermiddagen heiste vi seil. Det blåste 11 knop true vind og vannet var flatt.
Vi slo oss utover og så sørover.
Det ble en lang dag, vi kastet ikke anker før klokken 21.15, etter 12 timers seilas. Da var vi kommet til Caleta Amador i canal Jacaf. Caleta Amador var en stor bukt, hvor begge båtene, både vi og Starship, fikk plass. Fordi bukten var ganske dyp og det ble plutselig grunt inn mot land, bestemte vi oss for å trekke en line fra akter over til land. Det var meldt stabilt lite vind de neste dagene, så vi følte oss trygge med denne ene forhøyningen. Det som kunne ta tak i oss, i tillegg til vinden, er strømmen. Den får lite spillerom når vi er fortøyd til land i tillegg til ankeret.

2 kommentarer:

  1. Gøy å lese om merittene deres i Chile. Veldig mye blått, gitt, iflg. bildene.Hvor langt sørover skal dere gå?
    Alt vel i Hønsveien. Det nærmer seg jul og gatene er dekorert med lys. Og vi har fått litt snø. Tenker det er ca. 5 cm. Veldig (etter min målestokk) skiftende vær om dagen.

    SvarSlett
  2. Gledelig jul der hjemme! Vi seiler til laguna san Rafael, også snur vi og vender baugen nordover. Bilder kommer!!! Klem

    SvarSlett

Hei! Vi setter veldig stor pris på om du legger igjen noen ord i kommentarfeltet. Hilsen Marianne og Kolbjørn