Impuls

Impuls

lørdag 29. desember 2018

6.12.18 caleta Armador, canal Jacaf, til Bahia dorita canal Puyuhuapi


Impuls

Impuls



Mudpoolen 


29 nautiske utseilte mil
6 timer seilas
3 timer for motor

En fantastisk fredfull morgen. Vi drakk morgenkaffen på dekk. Det var helt stille, nesten ikke et vindpust en gang.
Marianne løsnet landlinene til begge båtene, så trakk vi opp ankeret og heiste seil.
Det var masse delfiner og sjøløver!!!
Vi var forberedt på å bruke mye motor sørover kanalene i Patagonia, årsaken var at dominerende vindretning er sønnavind, og vi var fortalt at den blåser jevnt over 20-25 knop på denne tiden av året. Det er fantastisk vær, men at vi skulle bruke så mye motor som vi gjør fordi det ikke er noe vind, det har overrasket oss. Men det er mer komfortabelt å gå for motor i lite vind enn mye vind, hvis vi først skal gå for motor.
Fantastisk dag! Sol!
Marianne gjorde yin yoga på dekk. Midt i yogaseansen kom vinden og det var bare å rulle sammen matten.  Vi hadde kommet til kanal Puyuhuapi, som går sør til nord og vi fikk medvind de siste nautiske milene opp til Bahia Dorita hvor dagens mål var.
Bahia Dorita er en dyp bukt. 20 meter. Vi kastet anker tett på land og strakk to liner til land. Det var høyvann da vi trakk linene til land, festet dem slik at vi forhåpentlig får tak i dem når vi skal reise herfra på lavvann.
Kolbjørn hoppet på havet, og da kunne ikke Marianne være noe dårligere. Et forfriskende bad.
I denne bukten ligger Hotel Therma, et 5-stjernes hotell med spa, varme og naturlige kilder. Dette stedet har vi snakket om, og gledet oss til å komme til, siden vi seilte i Patagonia i vinter. Den gang kom vi aldri forbi her. Da vi seilte sørover til Kapp Horn ville vi ikke bruke tid opp den lange kanalen Puyuhuapi, og på vei nordover var det aldri noe tema å seile hit, fordi vi ikke hadde motor etter at vi fikk tau i propellen i Magallan stredet og seilte utaskjærs helt fra Magellan til Valdivia. Nå SKULLE vi innom.
Vi tok med oss Shelly og Berry fra Starship for drinker og middag. Omgivelsene, interiøret og mengden gin i GT't var 5 stjerners. Maten var latterlig dårlig. Men vi hadde en lattermild kveld ikke minst på grunn av maten og den 5-stjerners gin'en.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Vi setter veldig stor pris på om du legger igjen noen ord i kommentarfeltet. Hilsen Marianne og Kolbjørn