Impuls

Impuls

lørdag 29. desember 2018

11.12.18 Estero Odger til Rio de Los Platos


10 timer seilas
Hvor av 10 timer motor
49 nautiske mil

Dinghy motoren startet som vanlig i morges, og kjørte som vanlig!!!
Vi heiste ankeret klokken 9.15.
Barometeret viste 1017 og en oppadgående trend! Det er bare å krysse fingrene for at vi får sol inne i Laguna San Rafael. En isbre er hakket mer magisk når lyset fra solen manipulerer den! På veien ned dit skiftet det mellom sol og regn.
Vi gikk for motor hele dagen. Det blåste ca 5 knop fra sør, med den farten det vil gi oss under seil ville vi ikke rekke frem til Laguna San Rafael i løpet av dagen. De første dagene er det meldt lite vind, og inne i Lagunen er det tryggest å være når det er lite vind på grunn av mye is i bevegelse.
Med motoren i gang kunne vi forhåpentligvis få tørket alle seilklærene som Kolbjørn gikk i vannet med i går. I tillegg tilbød Starship oss å vaske klær hos dem i går, så vi hadde to maskiner med klær vi måtte tørke.
Planleggingen vår i går var bra. Vi møtte ingen hindringer underveis, hverken mye strøm eller blokker med is.
Vi seilte inn i magiske San Rafael lagunen!! Vi var heldige med været. Selv om det var overskyet kikket solen frem og viste oss fargespill i både isbreen og i digre, flytende isblokker. Fargene var alle mulige nyanser av blått, turkist, hvitt og glass.
Opplevelsen vises best med bilder.
Vi hadde egentlig et ønske om å ankre opp inne i Lagunen over natten. Men etter mange timer inne i Lagunen hvor vi observerte digre isblokker bevege seg med strømmen og den lille vinden som var, var vi ikke så interessert i bli der inne alikevel. Vi satte kursen ut av lagunen og ankret opp i en elv rett utenfor lagunen. Et nydelig og fredelig sted. Vi la Impuls med anker, og en line til land, slik ville hun bli liggende rolig selv om strømmen og vinden ville snu.
Shelly og Barry kom over på en GT, kjølt ned med isbre is fra San Rafael glacier. 10.000 år gammel is?
GT med 10.000 år gamle
 isbiter fra glacier san Rafael.
Vi har fortsatt noen isbiter
i fryseren! 





Ankringen


Et isflak som passerte oss
I grålysningen

Impuls innerst på dette vakre stedet





Her har vi fisket opp isbiter til GT fra glacier san Rafael 


Impuls og oss










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Vi setter veldig stor pris på om du legger igjen noen ord i kommentarfeltet. Hilsen Marianne og Kolbjørn