Impuls

Impuls

fredag 7. desember 2018

30.11.18 isla Anihue til Marina Quinshed

42 nautiske mil seilt
8 timer
5 timer motor

Vi våknet kl 06 av lyden av vind i vindmøllen. Sjekket umiddelbart kartet for å sjekke om vi hadde beveget oss på ankeret i løpet av natten. Vi hadde ligget helt i ro.
Det var tungt å komme seg ut av sengen, men når vi endelig kom oss opp var det 14 grader i salongen. Vi laget kaffe og stekte de siste lappene av røren vi lagde i går. Vi nøt frokosten i morrgenlyset i cockpiten. Kl 08 hevet vi anker og seil. Vi var ikke kommet ut av bukten engang før rullegenoaen skle ned. Sjakkelen i toppen av masta hadde bøyd og åpnet seg. Vi sikret seiler på dekk og bestemte oss for å seile videre uten tenia for å fikse problemet på neste snøring. Det blåste 20 knop fra sør, midt i mot oss. Det som er rå med sønnavind er at det innebærer SOL!!! Og det vet vi å nyte.

Til lunsj spiste vi røkelaks som vi kjøpte på markedet i Puerto Montt. Den var mild og god på smaken. Vi kjøper egentlig ikke laks her, av prinsipp, fordi det er oppdrettslaks som er proppet med antibiotika. Vi glemte prinsippet vårt da vi var på markedet og fikk lyst på røkelaks.Det verste er at alle snakker om et norsk firma som er verstingen på antibiotika bruk her. De burde da vite bedre....

En sjøløver hoppet etter oss.

På ettermiddagen roet vinden seg, til 14-16 knop fortsatt SOL!

Når vi nærmet oss målet vårt kontaktet vi kompisbåten vår Starship fra Canada og spurte hvor de var. De lå i Marina Quinshed og ventet på oss, og hadde ventet med å dra til Castro, "hovedstaden" på chiloe, til vi kom. For å komme oss til Marina Quinshed mått vi endre kurs, slik at vi fikk medvind og ca tre timer til på sjøen i dette nydelige været.

I marina Quinshed la vi oss ved en fortøyningsbøye, den var dyr, kostet 340 kr natten, og fyren på marinaen presiserte at dette var lavsessongpris... høysessongen starter i morgen.

Vi gikk over til Starship for ankerpils. Ikke bare hadde de ankerpils, men de hadde laget lasagne til oss også! Vi er heldige!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Vi setter veldig stor pris på om du legger igjen noen ord i kommentarfeltet. Hilsen Marianne og Kolbjørn