Impuls

Impuls

fredag 15. mars 2019

Oeno atoll

Vi hadde en kjapp nattseilas på 76 nautiske mil til en liten atoll, Oeno. Oeno er en liten øy, ikke mer enn 1 nautiske mil lang, bestående av hvit sand og palmer, omkranset av et rev som stopper de store dønningene fra havet i å nå inn til det turkise vannet inne i atollen. Vi snorklet på revet, tuslet på stranden og følte vi var i paradis. Fisken var like nysgjerrig på oss som vi var på dem, de  var helt tydelig ikke vant til å bli jaktet på.
Strøm er et gjenvendene tema ombord. Vi opplever at i den varmen som er her, så bruker vi alt for mye strøm for å holde kjøleskapet og fryseren kaldt. Så vi har gjort en skikkelig innsats for å få tømt fryseren. Vi tok med oss 2 kilo kjøtt over til kompisbåten vår Oxygen og spiste middag hos dem før de heiste seil og vendte baugen mot Gambier i Franske Polynesia. Vi ønsket å bli litt lenger i paradis. Til solnedgangen tok vi en drink med den10.000 år gamle isen fra San Rafael isbreen i Chile, som vi hadde i fryseren.
Dagen etter var dønningene enda større og vi satt hele formiddagen og skuet inn mot revet i håp om at havet skulle roe seg slik at vi kunne komme inn til paradis med dinghyen, men det skjedde ikke og på et tidspunkt i løpet av dagen begynte vi å snakke om den nye spinnakeren vi har kjøpt av Oxygen og iveren etter å prøve den nye spinnakeren og ingen tegn til at vi ville kunne komme inn til revet i løpet av dagen, gjorde at vi bestemte oss for å ta opp ankeret og sette kursen mot Gambier, etter litt mer enn et døgn i Paradis.
















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Vi setter veldig stor pris på om du legger igjen noen ord i kommentarfeltet. Hilsen Marianne og Kolbjørn