Impuls

Impuls

lørdag 9. februar 2019

1.2.19 offshore Chile mot Påskeøya

Vi starter dagen med å laste ned værdata. Det er meldt ingen vind, Max 5 knop, i 3 dager til. Vi har langt igjen å seile på denne sesongen, så når det nå faktisk blåser 8 knop bestemmer vi oss for å forlate den øde øya, Isla Sala y Gomez, og håper det blir mer vind enn forespeilet.
Knall blått hav, bare noen få, små hvite bommulsdotter på himmelen, og varmt, klokken 20.30 er det 25 grader i skyggen. Det er lenge til vi er ved equator, vi er foreløpig bare 25 grader sør. Vi kan ikke forestille oss hvor varmt det kommer til å bli nærmere equator. Vi følger ikke helt med på aklimatiseringen. Det går litt fort nordover mot varmen for oss.
Etter tre døgn under spinnaker og gennaker ankret vi opp på Påskeøya.
Der vi nå venter på å komme i land. Dønningene er så store at havna er stengt i hvertfall i tre dager fra idag. Nå sitter vi ombord og venter på å kunne gå i land. Her gjelder det å være tålmodig etter først å ha vært 19 dager på havet. De siste dagene har samtalene vært preget av temaer som hva vi skal gjøre når vi kommer i land, hva vi skal spise og hva vi skal drikke. Så her sitter vi...
Sundowner på dekk

Nattseilas med gennaker

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Vi setter veldig stor pris på om du legger igjen noen ord i kommentarfeltet. Hilsen Marianne og Kolbjørn