Impuls

Impuls

lørdag 9. februar 2019

15.1.19 Robinson cruseo

Nesten hele øygruppa Juan fernandez er en nasjonal park. Robinson Cruseo i regnet. Derfor har vi betalt 5000 chilenske peso i parkavgift, det tilsvarer ca 65 norske kroner, for å kunne gå noen av alle stiene på øya. Idag gikk vi en deilig tur, mye stigning, sol og varmt.
En av de andre øyene i øygruppa heter Alexander Seilkirk. Vi kunne egentlig tenke oss å gå i land der også, men da parkmyndigheten fikk nyss om det, måtte vi søke om å få lov, og det fikk vi avslag på, fordi de har noen arter her på Robinson Cruseo som enda ikke har spredt seg til Seilkirk, og som de heller ikke vil ha der. Vi må gjerne seile rundt øya og ankre opp utenfor der fiskeren bor, men ikke gå i land. Det bor ca 7 fiskere med familie på Seilkirk, i langust sesongen.
Men når parkmyndigheten ga oss avslag ville de gjerne vise oss hvilken jobb de gjør for artene i øygruppa. De viste oss rundt i laboratoriet hvor de tørker frø fra arter som bare finnes her, eller som er uyrydningstruet. Frøene holder seg omtrent ett år, så må de tørke nye. De hadde også flere drivhus hvor de dyrker planter. 
For å ha planter i reserve i tilfelle en katastrofe (den største trusselen var skogbrann) vil ta knekken på vegetasjonen på øya, dyrker de ut planter, ikke bare her på øya, men også på fastlandet.
Der nede ligger Impuls!

Utsikt mot Juan Babtist

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Vi setter veldig stor pris på om du legger igjen noen ord i kommentarfeltet. Hilsen Marianne og Kolbjørn