Impuls

Impuls

lørdag 9. februar 2019

5.1.19 Quintero Chile

Vi hadde avtale med armadaen og PDI (imigrasjon), de skulle komme ut til oss kl 10 for å skrive oss ut av Chile. Når de fortsatt ikke var kommet kl 10.45 ringte vi inn til yachtklubben og det viste seg at det hele var  blitt utsatt til klokken 12. Vi kom oss på land for siste mulighet for å bruke internett på en stund. Kl 12.30 kom både armadaen og PDI og vi tok følge ut til Impuls. Alle papirer var fylt ut på 30 minutter. Det utrolige var at de behøvde å være ombord på Impuls for å skrive de papirene. De formante oss også om å forsette å melde fra om vår posisjon daglig, men vi behøver bare å gjøre det en gang om dagen nå, mot to ganger tidligere. Da Vi spurte hvor lenge vi skulle fortsette med det svarte han daglig - ok, vi omformulerer spørsmålet: hvor langt ut går deres kontroll sone? Helt til Japan fikk vi til svar. Vi har ikke tenkt å oppgi vår posisjon til Chile daglig til vi forlater Stillehavet, så vi  kom med et konkret forslag: vi rapporterer daglig til vi kommer til Franske Polynesia, er det ok? Det sa han seg enig i. En annen ting som overrasket oss er at etter så mange seildøgn i Chile, hvor vi har rapportert posisjonen vår til armadaen på VHF'en og kun et få antall ganger har vi fått svar og ikke vet vi om de har fått med seg posisjonen vår. Idag sa han at vi kan sende melding på satellitt telefonen til armadaen. Det har ingen foreslått for oss før... hadde vi hatt email ombord kunne vi rapportert med en mail, men det har vi ikke.
De kom ombord med redningsvester og hjelmer. Det siste de sa før de forsvant over i taxibåten var at verdens beste seilere er nordmenn. Da ble vi litt stolte.

Klokken 14 tok vi opp ankeret og forlot fastlands Chile.
Chile har vært fantastisk mot oss.  Folkene er gode og har utfordret tålmodigheten vår. Naturen er fantastisk og har utfordret oss med vinder på styrker vi aldri har vært i nærheten av tidligere og maten har var super god og har utfordret oss med et par ekstra kilo.

Vel ute av bukta, med bare det store Stillehavet foran oss, baugen vendt vestover, var det omtrent ikke noe vind. Vi gikk noen timer for motor.

Vi skrev i yacht klubbens  gjestebok

Armadaen og imigrasjonspolitiet
Ombord på Impuls.

En av gutta som
Jobbet i yachtklubben
Og kjørte oss til og fra land
Når vi ønsket.

Quintero 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Vi setter veldig stor pris på om du legger igjen noen ord i kommentarfeltet. Hilsen Marianne og Kolbjørn