Vi ankom Rabat, Marokkos hovedstad, tidlig om morgenen.
Alle seilere som vil inn til Rabat bes om å melde sin ankomst via VHF kanal 10, slik at
marinaen kan sende ut en losbåt, som loser seilere trygt inn til
marinaen.
|
Losbåten |
|
Innseilingen til Rabat |
Vel innenfor molen viste losen oss til en ventebrygge hvor
politiet kom ombord. De gikk igjennom båten og pass,
registreringspapirer og forsikringspapirer. De hadde noen strenge miner
og når de snakker på marokansk arabisk, og litt høyt i tillegg, så høres det rett
og slett ut som om de har tenkte til å drepe. Men når de ba Marianne forklare
hva `midwife` er og de ikke forstod hennes engelske forklaring fant hun den
beste måten å forklare det på: å imitere. Hun la meg bakover,
laget presselyder, trykket hendene over den "gravide magen" og imiterte
at hun tok i mot et barn mellom de sprikende ben. Alle de fire mennene
lo godt, ga uttrykk for at de skjønte hva hun mente og sa et ord på
fransk som hun håper betyr jordmor. De er nok ikke så
strenge som de i utgangspunktet ga uttrykk for.
2.språket i Mrokko er Fransk. Det er kun noen få som har lært engelsk på skolen.
Etter politibesøket ble vi guidet inn til marinaen. Her ligger vi totalt i le for Atlanterhavets dønninger.
Her
er det utrolig eksotisk. Bildene viser sitt. Storkoser oss i de trange
gatene i Medinaen (gamlebyen).
|
Det Marokanske flagget |
Smiler vi til folk vi passerer får vi et
så utrolig ærlig smil tilbake, Det er like rørende hver gang.
Arbeidsledigheten i Marokko er på 12%, så hvilken tanngard de smiler mot
oss med skal jeg ikke gå noe dypere inn i.
Her er fantastisk deilig
mat. Men vi skal vel ikke legge sjul på at det er med litt skrekk
blandet fryd vi nyter maten, hygienen er det så som så med. Ta på maten,
ta i mot penger, ned i lommen for å finne vekslepenger og deretter
tilbake til maten... Og når brød skal telles tas det selvfølglig på
hvert enkelt brød. Vi spiser somregel samme maten og spøker med hvem som
slal bruke bøtta og hvem som skal bruke toalettet hvis evt
matforgiftning. Den beste maten har vi fått på de små rullende
gatekjøkken. Det er en utrolig smaksrik mat, ikke sterk, men masse
smak.
|
Salat: Risky business |
|
Sykkeltur med kaffepause |
Her kan vi godt tenke oss å bli en stund, sa vi til hverandre
i løpet av den første dagen. Og værmeldingen tilsier at vi må bli her
en stund. De første dagene er det meldt sønnavind, og det passer dårlig
med at vi skal sørover. I tillegg kan det ikke være mer enn 2 meter høye
dønninger fra Atlanterhavet for at vi kan loses ut av havnene. Lenger
vest i Atlanteren er det et forferdelig uvær disse dagene, og det gjør
at bølgene her blir alt for høye til at vi kan gå ut, så vi blir her til
bølger og vind er gunstig for videre fart. Det blir lenger enn vi hadde
planlagt, men det gjør oss ikke noe. Dette er et sted vi virkelig kan
tenke oss å bli en stund.
Så mange fine bilder og beskrivelser. Takk! Take care. Eline
SvarSlettDyktig fotorgrafert og fasinerende tekst! Livet er hva vi gjør det til! Klem. Mammasvigers.
SvarSlett