Impuls

Impuls

torsdag 3. august 2017

Makemo

Etter Raroia seilte vi til Makemo, fem båter i følge. Det var lite vind, så vi gikk for motor... Kjedelig.
Vi ankom Makemo samme morgen som supply-båten. Det gjorde at vi fikk fyllt lagrene med frukt og grønt, øl, hamburgere og baguetter. Etter at vi hadde handlet kom vi i snakk med den lokale kjøpdamen som fortalte oss at det er tre uker til neste gang atollen får levert matvarer. Det ga oss dårlig samvittighet...
På Makemo møtte vi lokale fiskere som ga oss fisk i bytte med en baguett eller en pampelemos (sitrusfrukt). På tuamoto atollene vokser det kokospalmer, men det er det enesete av næringsverdi som produseres på øyene, fordi jordsmonnet i korall-sand er elendig.
Etter at vi hadde handlet seilte vi videre, under genakker og med Marianne som bauvakt. Vi seilte til en vakker ankringplass. Fortsatt fem båter i følge. Vi snorklet på et rev og hadde bål på stranden sammen med kompisbåtene våre (GPS posisjon 16 31 298 S 143 49 294 V).
En dag møtte vi noen fiskere på stranden. Haien kom inn på grunna sammen med fiskebåten. De lokale  matet haiene med fiskeslam, og vi tok bilder .... Haiene er ikke farlige/agresive med mindre du irriterer dem... men hva irritrer en hai? Her er det en fordel med utpreget empati for hai... Selv om de lokale virket veldig avslappet når de satt i vannkanten og matet haien, var det tydelig at de hadde respekt for den, for hvis haien kom litt for tett på spratt damene opp av vannet og lo i skrekk blannet fryd. 
Stjernehimmelen her er overveldende. Vi har lært oss å identifisere sydkorset. Den vakre stjerenhimmelen og bål på stranden - mer idyll blir det nesten ikke.

Supplybåten

Alle båtene i følget +en som hang seg på underveis.

Mater haiene med fiskeslo


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Vi setter veldig stor pris på om du legger igjen noen ord i kommentarfeltet. Hilsen Marianne og Kolbjørn