Impuls

Impuls

onsdag 20. april 2016

Guadeloupe 1

Vi forlot Nevis på ettermiddage dagen etter blues festivalen. Vi sjekket ut i Charlestown. Innom custom, Immigration og havnekontoret. Vi seilte i lett bris fra øst, I så rolig sjø at Eline`s batteridrevet kubbelys sto på bordet i cokcpit hele kvelden.
Vi seilte tett inntil Redonda, et ubebodd lite kongedømme. Som en sten i det store havet stikker den lille øya ca 300 m opp av havet. Det er beskrevet som potensielt farlig å gå i land, men det skulle være mulig å ankre utenfor ruinene etter et postkontor som Antigua bygget her i 1978, men som ble forlatt allerede året etter. Vi seilte inn mot stenen i solnedgang, fant ingen postkontorruiner og heller ikke riktig noe bra sted å ankre. Vi så oss fornøyde med å ha vært så tett på Redonda og satte seil inn i natten mot Guadeloupe. På turen paserte vi Monserat. Monserat har en aktiv vulkan, Soufreire hill. Rotteneggprumplukt. Hit skal vi tilbake, så vi seilte bare forbi. Nå blir sikkert Sven usikker når han leser dette, for planen var å dra både til Guadeloupe og Monserat sammen med han. Men ta det med ro Sven! Vi skal tilbake hit, både til Guadeloupe og Monserat. Vi tok en detour til Guadeloupe fordi vi har meldt oss på Guadeloupe-Antigua race på fredag. Regattaen som markerer starten på Antigua racing week.Vi håper bare de vil godta vår Nor-rating.
Vi ankom Deshaies på Guadeloupe kl 07 om morgenen. Da hadde vi hatt varierende vinder fra øst, stille til lett bris, opp og ned med seil og opp igjen.

Første dagen i Deshaies hoppet vi barbente fra sten til sten i elven Rivière Deshaies. Det tok to timer, så kom vi inn til en hule med et lite fossefall i.
Andre dagen fylte vi båten med god mat, oster, skinker, syltetøy, smør, god kaffe og godt brød.
Også hadde vi et lite etegilde ombord.
I forgårs la Canadiske Muse, med Anny og Carl, seg ved siden av oss. De møtte vi første gang i White house bay på st Kitts. I går hadde Anny bursdag og vi feiret henne med kake og bobler.

Redonda
Trusepiraten med storfangst

1 kommentar:

Hei! Vi setter veldig stor pris på om du legger igjen noen ord i kommentarfeltet. Hilsen Marianne og Kolbjørn