Impuls

Impuls

tirsdag 12. april 2016

Roffe og Toini på besøk, BVI

Det er nesten bare en ting å si: Flotte dager sammen med flotte folk.
Men vi må legge til noen få detaljer til. Roffe og Toini hadde i motsetning til de fleste som er kommet på besøk kun blitt bedt om å ta med èn ting til oss fra Norge. Og denne gangen var det ikke lomper, kaviar, chillisjokolade eller biltema rekvisitter, men en påhengsmotor på 6 hk. Vi sparte 7000 kr fremfor å kjøpe den her, men Roffe og Toini sparte neppe på noe, hverken svette eller tårer i
anskaffelsen og frakten av 35 kg motor. Men vel fremme på st Croix tror vi de verste motor-
strabasene raskt ble glemt. Tusen takk for at dere hjalp oss!
Vi seilte fra st Croix og deretter mellom øyene i De Britiske Jomfruøyer (BVI). Dagen før avreise st Croix var vi alle sammen på middag hos en god venn Paul. Der fikk vi levert morgendagens værmelding av Paul og Trond. Med redsel i blikket og den værste skremselpropaganda var det eneste gutta kunne si: Roffe og Toini, dere må ta fly over! Det er livsfarlig å seile over. Det er meldt stiv kuling midt i mot og 5-6 meter høye bølger i mot. Vi gjorde nok ikke valget noe lettere for roffe og Toini når vi sa at det synes vi var totalt oppskrytt. Værmeldingen vi satt med meldte mildere vær og bølger, og vi og Impuls ville klarer det utmerket. Med et sjøsykeplaster bak hvert øre og en sjøsyketablett i magen klarte Toini seg utrolig bra og med et smil. Og som vi vet fra tidligere erfaring fra regattaer og ferieturer hvor Roffe har vært med, er seiling den eneste måten å få Roffe til å være stille. Han ser for det meste konsentert mot horisonten eller ned i bøtta.
Roffe og Toini aksepterte raskt båtlivets hemmeligheter. Dusjing i ferskvann er oppskrytt, her er det bading i saltvann som gjelder, også hårvasken. Etter solnedgang (ca kl 18.30) sparer vi strøm, som det skulle være de nest gjeveste vi eier. Har vi sløst eller det er vindstille ute (vindmøllen står) skriker spenningsalarmen i løpet av natten. Skriker den en gang er det bare å snu det døve øret til, skriker den tre ganger er det bare å sprette opp å skru av kjøleskapet. Det blir hett i lugaren med to personer, cockpit kan være en utmerket soveplass hvis det skulle bli for hett inne. Roffe erfarte raskt at båten gjør plutselige og uventede bevegelser (han veltet over cockpitbordet - for et syn)  Natten er fyllt med båtlyder, lyden av vinden, bølgene som slår  mot skroget , tauene som slår mot masta, dører som piper som fugler, inventaret som knirker i takt med bevegelsene i båten, dørkplatene som knirker når noen går over dem på vei til toalettet.
Vi fikk også med oss Arne på Dobbel A sin 60 års dag mens Roffe og Toini var her. Anne hadde stellt i stand deilige oster og kjeks og vin, mens Arne serverte gutta Aquavit i Champagneglass. Hevnen er søt Arne. 

Tusen takk for superkoselig besøk dRoffe og Toini! Vi sees i Sydney! <3
Ankomst ny dinghy motor

Foxy`s, Jost von Dyke


Snorkler over flyvrak ved Great Dog


Great bay Jost von Dyke
Blir det for hett i lugaren, godt å sove ute
Anne og Arne på Dobbel A
 Vi feiret Arne, fra Dobbel A, sin 60 års dag på Corsair Jost Von Dyke.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Vi setter veldig stor pris på om du legger igjen noen ord i kommentarfeltet. Hilsen Marianne og Kolbjørn