Impuls

Impuls

tirsdag 4. juni 2019

Etappen Hawaii til Alaska

En bragd ble feiret med champagne i Dutch harbor i Alska, med digre ørn som tilskuere. Vi har seilt i 15 dager fra Hawaii, the aloha state, til Alaska. Vi har seilt i stiv kuling i 10 av 15 dager. Med mye vind følger grov, skummende sjø og en urolig båt og slitsomt bevegelsesmønster for oss ombord. Vi har sett fire sesonger av Vikings. To netter på rad toppet vinden seg på henholdsvis 54,7 og 57 knop. Den siste natten var vi ute å reve seil mens toppen på 57 knop blåste - det tilsvarer sterk storm. Da Marianne så Kolbjørn bevege seg over dekk mot masta for å reve storseilet , i 5-7 meter høye bølger, var hun sikker på at vi kom til å dø - og det før vi "rakk" å gifte oss. Heldigvis blir Kolbjørn handlekraftig og rasjonell i slike situasjoner og Marianne klarer å samle seg og gjøre det som skal gjøres.
Vi fikk en dorado på kroken den første dagen etter at vi dro fra Hawaii. Den smakte superb og ga oss nydelig mat i tre dager, uten at vi behøvde å overspise eller lagre.
Aldri har vi sett så mye plastikk flyte rundt på havet som vi så på denne etappen. Det mest forsøplede området vi seilte gjennom var 400 til 500 nautiske mil nord for Hawaii. Det var hvite plastikk biter, grønne fiskegarn, oransje og røde bøyer. Nord-stillehavet har noen søppel øyer. Digre ansamling av søppel som samles pga strømmene. All den søpla vi så var nok på vei til en av disse øyene.
Da vi fikk land i sikte var det et magisk øyeblikk. Snødekte fjelltopper opplyst av solen. Så ubeskrivelig vakkert.
Dorado på kroken

Legg til bildetekst

Champagne i Dutch harbor i Alaska 



Med denne utsikten var 15 dager med
Røff seilas fort glemt!




Dutch Harbor 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Vi setter veldig stor pris på om du legger igjen noen ord i kommentarfeltet. Hilsen Marianne og Kolbjørn