Impuls

Impuls

torsdag 3. januar 2019

31.12.18 Quintero, Chile

Etter gårsdagens sene BBQ var det i ettermiddag klart for Ajiaco. Suppe laget på restene av BBQ kjøttet, poteter, løk, gulerøtter, rød paprika, kaldt vann (dette var viktig for å få ut smaken av kjøttet) og oregano. Det var skikkelig godt, og minner jo om noe vi lager hjemme, og veldig sosialt, alle bidro med litt.

Idag fikk vi høre at medlemmene i denne yachtklubben, betaler omtrent 130.000 kroner,  for å bli medlemmer i klubben, pengene blir ikke refundert hvis man melder seg ut av klubben. Det er også en månedlig avgift på omtrent 1000 kr, summen er litt avhengig av båtens størrelse.
I yachklubben har de dobbeltrom som medlemmene kan benytte seg av hvis de behøver et sted å sove når de er på helgetur til båten sin, i og med at de fleste medlemmene bor i Santiago. De fleste båtene her er på rundt 30 fot.

Vi var tilbake på Impuls på kvelden og ønsket det nye året velkommen ombord!

Til fyrverkeriet hadde byen organisert to lektere  i sjøen og en utskytingsrampe på land. Alle tre stedene skjøt opp de flotteste raketter og vi lå ankret midt i mellom de tre utskytingstedene. Vi fikk max uttelling av fyrverkeriet! I periferien så vi raketter fra de omkringliggende byene. Og overraskende nok ble det sendt opp et veldig stort antall nødraketter.

I 2018 har vi seilt rundt regnet 4700 nautiske mil. Vi seilte rundt Kapp Horn, fra vest mot øst, 10.3.18. Vi har seilt skjærgården innenfor Chiloe, vi har seilt offshore store deler av Patagonia. Vi har seilt fjordene i Patagonia og tierra del fuego og langs den golde Chile kysten nord for Valdivia. Nå befinner vi oss omtrent 1700 nautiske mil nord for Kapp Horn.
Chiles kyst er omtrent 2300 nautiske mil lang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Vi setter veldig stor pris på om du legger igjen noen ord i kommentarfeltet. Hilsen Marianne og Kolbjørn