Impuls

Impuls

onsdag 3. august 2016

Martinique... fortsatt...

Kolbjørn må til oppfølging på sykehuset. Han har fått diagnosen: leptospirose. En bakterie som smitter gjennom ferskvann (drikke- eller badevann), penetrerer huden og stammer fra rotteavføring eller tilsvarende. Vi synes han var skikkelig syk, men legen kunne informere oss om at det ikke var så alvorlig. Kolbjørn hadde ikke vært innlagt på intensiven, han hadde ikke vært i koma, nyrene og leveren hans er ikke ødelagt og han lever fortsatt... men det sier oss litt om hvor ille dette kunne ha gått.
Vi er overlykelige over at vi bare ble skremt av feber og blodig oppkast.

Vi har ligget i Le marin som sist siden pappa og William dro. Og når vi alikevel er stuck her, så har vi forspist oss på andebryst, baguetter og sjokolade Croissant. Og vi har fikset litt mer på båten. Vi har kjøpt oransje og blå puter til cockpiten. Vi har fått montert et babystag i baugen, som vi kan feste stormfokken til i dårlig vær. Vi har kjøpt oss fryser, 25 liter, den største luksus, foreløpig fyllt med andebryst og isbiter.  Kolbjørn har funnet ut at motoren ikke lader opp forbruksbatteriene våre. Det vil si at vi kun har hatt lading via solcelle og vindmølle i 1,5 måned. Så vi vet iallefall at det fungerer utmerket.
Vi har hatt noen netter med Impuls i st Anne, en liten by litt utenfor Le Marine. Der fikk vi badet i Eva og Adams drakt - en utrolig frihetsfølelse vi har savnet mens vi har ligget i Le Marin, hvor vi ikke bader i havet. Vi fikk laget vann med watermakeren og vi vasket tøy; vask og skyll i saltvann deretter en skyll med ferskvann.

De har en årlig partyuke her på Martinique. Det er under den årlige Tour des Yoles Rondes. Regattaen går mot klokka rundt øya og har 7 etapper fordelt på 7 dager. Hver etappe kuliminerer i en feiring med live musikk, dans og mat. Vi feiret på stranden og dro ut med vår lille dinghy for å se målgang i Le Marine den ene dagen og starten herfra neste dag.
Yoles er lokalproduserte båter med et rektangulært seil, kanolignende skrog produsert av et lokalt pæretre. Rormannen "padler" og styrer med roret og mannskapet balanserer på stokker som stikker ut over ripa for å balansere båten riktig i forhold til sjø og vind. Hver deltagerbåt har flere følgebåter ustyrt med ekstra seilere/de som hjelper med å dytte båten ut fra stranden over startlinjen og ekstra master med seil på.

Kolbjørn har hatt bursdag. Denne kjekke, lekne, sexy, handy, sosiale og kreative løven ble feiret med champagne til frokost (nok en av godene med å være stuck i Frankrike) og ellers kos hele dagen.

Vi har over litt tid testet ut formen til Kolbjørn. Det startet med forsiktig sosialisering med søta bror på båten Imagine, hvor kolbjørn måtte legge seg ned og sove et par timer i løpet av besøket. Vi har hatt progresjon i utfordrinegen. Vi startet med en biltur i de bratte fjellene i nord og senere har vi gått tur på de lange slettene og runde åsene i sør. Gåturen gikk bra, så nå har Marianne erklært Kolbjørn frisk. Selv om han fortsatt må til kontroller på sykehuset. Vi håper siste kontroll er på fredag, og da satser vi på å seile sørover til Grenadinene. Stay tuned!

Dinghytur i mangrovene, Le Marine






Tour des yoles

Mållinja


Mållinja



Startstreken





Biltur



Det er alltid en eller annen hund som følger etter Kolbjørn

Rum museet


Da har kolbjørn fått shoppet


Sjekk årgangen


Her går Kolbjørn til kontroller


3 kommentarer:

  1. godt at Kolbjørn er frisk. god seilas videre. gleder meg til å se deg snart Marianne. klem eline

    SvarSlett
  2. Ship o'hoi!!

    Vi synes dere burde legge inn det fine bildet dere tok av Temerity med Sandy Island som bakgrunn!! Klemmer fra Berit og Bjørn

    SvarSlett

Hei! Vi setter veldig stor pris på om du legger igjen noen ord i kommentarfeltet. Hilsen Marianne og Kolbjørn