Impuls

Impuls

lørdag 28. november 2015

Lanzarote


Fra La Graciosa seilte vi regatta mot Blue Spirit, den nederlandske vennskapsbåten vår. Vi lå veldig bra an til seier da de begynte å ta innpå oss sakte men sikkert. Irriterende. Vi vurderte at farten deres var en knop raskere enn vår. Vi trimmet og trimmet og fikk ikke Impuls til å gå fortere. I det blue spirit passerte oss la vi merke til et ganske forsiktig hvitt drag i kjølevannet hans, som kun kunne stamme fra en arbeidende motor. Det var lite vind helt til Rubicon på sydspissen av Lanzarote, så vi startet også motoren og slo følge med Blue Spirit. Vi rakk frem før det ble mørkt.
Rubicon ble en sosial havn. Kolbjørn fant et fikse-fellesskap sammen med Renee fra Blue Spirit og Edwardo fra Patagonia (Argentina). De freste rundt på Lanzarote i en leiebil, og kjøpte ulikt utstyr til båtene. Kolbjørn fikk tak i vindmølle!!! Og fikk den koblet på båten i håp om at Otto (autopiloten vår) vil kunne jobbe gjennom hele natten over Atlanteren. Før vindmøllen slet vi med at solcellepanelene ikke klarte å lade nok elektrisitet så Otto kunne holde det gående gjennom hele natten. I Rubicon var Marianne var husmor og stelte båten så den skinner!

 Biltur på Lanzarote med Renee og Brigit.

Cactusparken (Kolbjørns favoritt)

Den grønne grotten (cueva de los verde)
I Rubicon mønstret mannskapet som skal bli med oss over Atlanteren på. Det var kjempe spennende. Anette, Laila og Per Magnus (PM) (du kan lese mer om dem i siden: mannskap). Med tre personer til ombord var spenningen angående plass til å ta og føle på. Vi trenger plass til bagasje, kropps beveglser og ikke minst mat til så mange sjøulker for fire uker. Marianne og Anette shoppet mat på supermarkede, det kan dere lese mer om på siden som heter bunkring av mat før kryssingen av atlanteren.
Avskjedsfest, Rubicon, Lanzarote.
Avskjedsdrink

2 kommentarer:

  1. Åh så mange kule kaktusa!! Helsing Heidi, som dela kaktus-lidenskapen!

    SvarSlett
  2. Kolbjørn var entusiastik som et barn ;)

    SvarSlett

Hei! Vi setter veldig stor pris på om du legger igjen noen ord i kommentarfeltet. Hilsen Marianne og Kolbjørn