Impuls

Impuls

onsdag 9. mars 2016

Alene på Impuls

Det var befriende å seile, bare oss to, i kryss fra St Thomas til st Croix.
Vi seilte 30 grader på vinden, i 23 knops vind midt i mot, båten krenget 20-25 grader på det minste og bølgene var 2-4 meter høye! Etter to besøk med ikke-seilere i Jomfruøyene begynner vi å bli klare, ikke bare for å komme oss videre, men også til å seile "skikkelig" igjen, og det fikk vi en smakebit på strekningen tilbake til st Croix.
Vel fremme på st Croix ankret vi utenfor Christiansted. Nå siste natt ga vinden (23 knop), bølgene og dønningene oss en "hard night". Heldigvis har vi anchor watch, en app på telefonen. Anchor watchen registrerer posisjonen vår når vi aktiverer den , også alarmerer den hvis båten flytter seg mer enn en viss lengde fra dette punktet. Vi bestemmer hvor langt dette skal være, avhengig av andre båter i nærheten evt andre hindringer i vannet.

Søndag ettermiddag lå det tunge sorte skyer vest for øya og vår venn Paul uttrykte at det tilsvarer rikelige mengder regn. Skyene lå der i ro hele søndag, og mandag brakte det løs. Skikkelig norsk høstvær, med regn hele dagen og kjølig. Kos.
Fiskelykken ombord på Impuls uteblir... Vi gleder oss fortsatt over de makrellene vi fikk i ytre oslofjord, gullmakrellen over atlanteren og flyvefiskene som valgte å lande på dekk. Heldigvis ble vi på søndag invitert med Paul på fisketur i hans fiskebåt! Og vi fikk fisk! Vi fikk en kingfish, en tunfisk og tre Baracudaer. Barracuda over en viss størelse er giftig, så etter litt diskusjon ombord gikk alle tre barracudaer over bord igjen.
kingfish
Tuna og en diger barracuda på denne mannen
 Som dere kanskje ser av bildene vi har lagt ut så er det mye sol her, for det meste sol og det har vi å tenkt å beskytte oss ekstra mot. Her på st Croix har vi fått laget en bimini, over cockpit.
For noen dager siden tok Trond og Philipe oss med på rekefiske. Vi dro ut rett før solnedgang til en liten lagune omringet av tette mangrover. Philipe kastet fiskenettet elegant ut i vannet dro det inn fyllt med reker, ristet rekene ut på bakken og vi plukket dem over i en bøtte, før vi kokte dem på bål. Rekene var på størelse med de små tradisjonsrike grå rekene som vi kjøpte i Belgia. Men smaken var mer velsmakende enn de belgiske. Vi åt jo reker før vi dro hjemmefra, for ingenting er som norske reker, men det var ikke så værst det her heller.
Philipe rister reker ut av nettet
Philipe over bålet med kokte reker


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Vi setter veldig stor pris på om du legger igjen noen ord i kommentarfeltet. Hilsen Marianne og Kolbjørn