Impuls

Impuls

onsdag 1. mars 2017

Panamakanalen uten agent

1. Sendte sjemaet 4405 (finner man på www.pancanal.com) i en email til optc-ara@pancanal.com. I mailen la vi ved bilde/scan av båtens registreringspapirer og bilde/scan av passene til det faste       crewet (Kolbjørn og meg)

2. Dagen etter ringte vi til (507) 4432293 og bestilte time for måling av båten. Målingen kan gjøres i Shelter bay Marina eller The flats. Vi lå ankret i the Flats. Vil tro man også   kan bli målt ved Båt    klubben, men det har vi ikke hørt om noen som har gjort. Husk å melde fra til Cristobal signal Office (VHF 12) 2 til 3 nautiske mil før man krysser mellom bølgebryterne utenfor  Cristobal. Man kan seile inn ved Manzanillo også, men der vet jeg ikke hvilken VHF-kanal som brukes.

3. Når båten er målt opp (man får alle nødvendige papirer av den som måler) betaler man depositum og avgifter i Citibank Cristobal. Når man har betalt vil personen i Citibank informere om når man kan ringe for å avtale tidspunkt for å gjennom kanalen. PS Citibank Cristobal har ingen mulighet for å ta ut penger, men litt opp i gata ligger en bank som tillater at man tar ut 500 us$ per uttak (5,25 us$ i gebyr per uttak), vi fikk ut alle pengene der, ved bruk av ulike kort. Tips: man må ha med seg cash til citibank Christobal, for oss kostet det 1875 us $ (under 50 fot), 800$ av dette er depositum, husk swift og Iban til din egen bank for å få disse pengene tilbake. 

4. Man ringer 00507 2724202 for å avtale tidspunkt for når man kan gå gjennom kanalen.

5. Man ringer Tito eller andre agenter for å leie fendere, tau og linehandlere,  hvis man ikke har nok ombord (man trenger 4 tau av 38 meter, minimum 2,2 mm diameter, 1 fender per ca hver 4. fot og 4 linehandlere). Vi hadde nok fendere og tau etter at vi fikk låne to store fendere av Sarah og Sven og vi skaffet selv fire linehandlere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Vi setter veldig stor pris på om du legger igjen noen ord i kommentarfeltet. Hilsen Marianne og Kolbjørn