Impuls

Impuls

søndag 1. januar 2017

st croix

Vi kjører Harleyen over de ekstremt dårlige veiene. Det er huller i grusveien og der det er asfalt er det flekker med dobbel asfalt og flekker med ingen asfalt. Jeg sitter bakpå Kolbjørn med hjertet i halsen og en meditasjonslignende tilstand i kroppen, for å klare å slappe av, som er viktig når du sitter bakpå en sykkel, og spesielt viktig når sjåføren plutselig må gjøre en sving til høyerer eller venster for å unngå å kjøre i ett hull. Og det er ikke Kolbjørn sine sjåføregenskaper jeg betviler, det er de andre sjåførene på øya, å kjøre i påvirket tilstand prkatiseres litt annerledes her enn hjemme.
I min meditasjonslignende tilstand kjører vi gjennom hovedstaden Christiansted, med gatenavn som Kongensgade og fortet Chrstianværn (fra den tiden st Croix var dansk(/norsk) 1733-1917).
Vi er på vei til Impuls som ligger for anker utenfor Christiansted.
På Marineaen er det oppstyr, det vil si, det hele går rolig for seg. Men det er flere politifolk, et område er inngjæret med politibånd, han som driver marinaen sitter med buksebenet oppbrettet og omkranset av folk.
Vi kommer i snakk med en fyr som jobber på marinaen. Han forteller at sjefen hans er blitt skutt av en kunde, en kunde som var misfornøyd med regningen... De har en litt mer liberal våpen politikk her i USA enn vi er vant til hjemme i Norge...
Vi ble fortalt at i løpet av 30 minutter ville hele øya vite om hendelsen (50.000 innbyggere).
Kvelden tilbragte vi sammen med lokale venner til BBQ og Domino-spilling og da fikk vi mer utdypende sladder om hendelsen. Jeg vil ikke gå noe nærmere inn på det enn å si at det er en kombinasjon av tvilsom forretningsdrift og en litt hissig kunde og en liberal våpenpolitikk.
For oss: en veldig spesiell opplevelse. Denne øya stopper ikke å overraske oss.

Vi har de siste ukene fått ekstra frodig hår. Nå er jo begge kjent for å ha en skikkelig hårmanke, men begge har fått ekstra fin og frodig hårmanke de siste ukene. Vi lurer på om det kan henge sammen med en jordingsfeil vi har hatt på Impuls. En jordings feil som førte til at vi får støt når vi tar over styringen etter Otto (autopiloten).

Ledningene til navigasjonssystemet har vært ført inne i pidestallen, hvor også kjedet til roret går. Kjedet har slitt på ledningene til navigasjonsutstyret, og det var dette som ga oss støt. Nå har Kolbjørn trukket om ledningene slik at de går i ett nytt montert stålrør, utenfor pidestallen.

skyteepisoden på Marinaen


Kolbjørn snorkler etter konkylier sammen med Joe og Philipe







Christiansted

Christiansted
Solnedgang ved Buck island nasjonalpark

Visepresident Biden passerer, på vei til sommerhuset sitt her på St Coix.
Christiansted


Nyttårsfest

Godt nytt år! Vi feiret inngangen til det nye året
sammen med Jovanna og Trond, hos Giselle der
vi også var i fjor.

Giselle hadde organsiert fakir-sjow, DJ, Elektrisk okse, hoppeslott, blackjack-
bord og dominobord, masse mat og drikke og sikkert 100 folk, barn, foreldre og
besteforledre.

GODT NYTT ÅR!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Vi setter veldig stor pris på om du legger igjen noen ord i kommentarfeltet. Hilsen Marianne og Kolbjørn