Impuls

Impuls

torsdag 25. august 2016

Grenadinene -fortsatt - bananas med bananer

Vi tilbragte noen herlige dager i Grenadinene. Vi hadde en natt i Tyrell bay. I og for seg ikke noe spennende sted i seg selv. Men de har en lokal delikatesse der, østers. En delikatesse vi ville prøve. Vi avtalte med Worrior levering av 12 østers på båten litt før solnedgang. Denne romantiske og sexye delikatessen måtte selvfølgelig nytes til solnedgangen, med en flaske Champagne som var lagt på kjøl. Da Warrior kom med leveransen en halv time før avtalt tid gjorde det oss ingen ting, vi var bare helt sikre på å ha østersene på et fat til solnedgangen. Argumentet til Warrior for den tidlige leveransen var: when you are broke you need to make busines. Vi har ikke tall på hvor mange ganger vi hørte den frasen innen solen forsvant ned bak horisonten. Warrior hadde også fanget opp et annet viktig poeng. Kvinnekropper selger. Han viste stolt frem bilder av han og bikinikledde hvite kvinner, teksten på bildene var: free dumping. Han brukte bikikledde hvite damer til å reklamere for at han ville hente søpla vår, og dette helt gratis. Hvis vi kom tilbake om en uke ville vi se disse reklamebildene over hele øya. Free dumping. Han presiserte at damene på bildene ville tiltrekke seg oppmerksomhet, og dermed ville alle se teksten "free dumping". For noen dager siden hadde noen flyttet søppelhaugen hans, og det var jo ikke for annet enn å skape "confusion". Han forsto ikke hvorfor. Vi prøvde å finne ut hvorfor han var så opptatt å ta besøkende båters søppel på "hans helt egen søppelhaug", men det svarte han ikke på - antakelig fordi det både kan være "verdisaker" og mat i søpla. Men noe viktig hadde han fått med seg. Kvinnekroppen selger, selv om det kun er "free dumping". Han fikk tips, isolasjon teip, en øl og en t-shirt av oss. Vi endte med å få 36 østers til prisen av 12. Han var ikke ferdig med å snakke og åpne østersene før etter at solen hadde forsvunnet ned under horisonten. Vi hadde fospist oss på østers, sittet på dekk og snakket med warrioer under solnedgangen, og by the time det var tid for romantisk østers og champagne, var solen nede og vi hadde spist så mye østers at vi var uvelle....

Dagen etter seilte vi videre til Sandy Island og tilbgragte de herligste dager i turkist, super klart vann, snorkling, vanvittige mengder fisk, vakre koraller, sandstrand og palmer, hettemåker og pelikaner. Den karibiske drøm. Det var en nasjonalpark så all fisking var forbudt. Da vi oppdaget en teine med fantastisk mye fisk i, en diger blekksprut og en morene synes vi det var for ille å la den ligge der, så Kolbjørn fikk tak i nasjonalpark-vaktene, som var i området hele dagen, og vi hjalp dem å hente opp teinen og slippe løs de vakre fargerike fiskene. Når vi først hadde oppdaget tyvfiske og var opperksom på det, var det ingen tvil om at når katten er borte danser musene på bordet.

Park-vaktene hadde også i oppgave å ta inn park-avgift fra båter som lå på bøye i parken. Da vi skulle betale første kvelden var vi ombord på nabobåten Temerety. Parkvakten ville bekrefte hvilen båt vi skulle betale for: er det dere som har den lille båten der? Mens han peker på Impuls. LILLE?????... vi lå på bøye mellom en 62 fot katamaran og en 57 fots skute (temerety), men liten...kanskje i forhold.
Østers på fat


Warrior

Sandy island

Pelikaner, Sandy island
Redningsaksjon


Den eneste fisken som døde. Svømmer opp-ned.

En reddet morene

Teinen full av vakre rev-fisk
"LET ME OUT!"

Teinen

Teinen

Gikk bananas i frukt-båten. Etegilde de neste dagene.

Hjemmelaget pasjonsfrukt-juice

1 kommentar:

  1. Så glad for alle de fine bloggene. Klem fra mamma.

    SvarSlett

Hei! Vi setter veldig stor pris på om du legger igjen noen ord i kommentarfeltet. Hilsen Marianne og Kolbjørn