Impuls

Impuls

mandag 5. oktober 2015

Portugal

Portugal.
Langs portugals kyst med uendelig mange små og store hvite strender har vi hatt lite vind, men nydelig vær!  Vi har seilt to dager i strekk og ankom Cascais utenfor Lisboa lørdag morgen. Etter nydelige røde solnedganger med delfiner som leker rundt båten og røde soloppganger med lekende delfiner. Fortsatt fiskestengende ute, og fortsatt ikke noe fisk. Vi har desverre brukt en del diesel bruk pga lite vind, men vi har også hatt genakkeren oppe! Morro!
Portugals kyst er kjent for sin morgen tåke, og denne møtte vi den ene morgenen. Da var det bare å aktivere radaren og heise cola og ølboksene opp i et nett i targabøylen som radar reflektor og håpe at vi ikke møtte noen båter.
Både spansk og portugisisk farvann har vært prikkete av fiskerbåter. Båter i alle størelser fra digre trålere med kran på dekk til små blå trebåter.

Ankomst i Cascais ga oss litt av et sjokk. Her kostet det 50€ per natt å legge til i marinaen. Derfor la vi oss til med anker i bukten utenfor marinaen og bruker dingien tur retur brygga.
Natt til søndag sov vi på båten og gledet oss til en deilig natts søvn etter to netter på sjøen - men den gang ei. Selv stabiltsideleie var ikke stabilt nok for en god natts søvn i de bølgene som rullet båten fra side til side, og slo mot skroget så det ljomet etter, hele natten.
I Cascais møtte vi mamma Unni. 
Hjemlengselens gate

Lunsj med Elio Oliveira

1 kommentar:

Hei! Vi setter veldig stor pris på om du legger igjen noen ord i kommentarfeltet. Hilsen Marianne og Kolbjørn