Impuls

Impuls

søndag 13. september 2015

Første etappe av vår drøm

JA!!!!! så er vi endelig på vei! Fire uker etter planlagt, og fire uker nærmere høststormene. Men båten er stivet opp og har nå byttet alle spant fra motorrommet og frem til frampiggen (lugaren foran) og den har fått to ekstra langsgående spant. Takk til HP mariana i Moss! Og sparebank1. Vi fikk oss en herlig Halrey tur når vi ventet på båten. Fikke se Norge på sitt beste, besøkt venner rundt i landet og gått på fjellet.


Slik så båten ut dagen før ETD...
Båten ble frigitt fra HP marina fredag 30.8, etter at vi hadde satt båten på vannet, tatt den opp igjen fordi det var en utett gjennomføring (vår egen feil...), og satt den ut igjen. Vi kjørte den til Son hvor Gutta på Son Marina sto klare for å løfte på plass masten. Masten ble satt opp, men ble tatt ned igjen og i hui og hast kjørte vi til Leangugta og With Marina. De hev seg rundt og lagde nye undervant (de korteste wirene for å holde masta på plass). Vi freste tilbake til Son hvor Gutta jobet overtid for å få på plass masten for oss. Så gikk ferden hjem til Bundefjorden seilforning. Denne kvelden var det nordlys over Oslo.

Lørdagen hev vi bokstavlig talt alle tingene vi skulle ha med oss inn i båten, og på rekord tid hadde vi pakket båten og fikk innimllom slagene informert våre kjære at vi var klare til i kaste loss i morgen søndag kl 14.00


 kaos ombord dagen før avreise. heldigvis fikk vi hjelp av
 lillebror Per Magnus med klargjøring og positiv pepping!

kl 14.50 søndag 1.9 kastet vi loss fra Bundefjorden seilforening.








Kapteinen koordinerer møtet med
 Steinar Aasen utenfor Nesodden

Fikk også koordinert oss med Bjørn og Bjarne
 som hadde seilt Hollenderen.
    

Vi hadde en herlig ettermiddagstur til bøyene nord på Jeløya


Makrell på kroken
Mandag fortsatte vi til Gressvik utenfor Fredrikstad hvor de hadde en elektriker som sto klar til å hjelpe oss med å innstalere det nye elektroniske navigasjonsutstyret, kartplotter og autopilot. Vi var superklare for å komme videre og hadde mer enn nok med de neste dagene og bite tennene sammen når det gikk opp for oss at elektrikeren jobbet 50 %. De siste ukene hadde tæret på tålmodigheten i og med at reparasjonene av båten hadde tatt så lang tid, men her i Gressvik ble vår tålmodighet satt på enda en prøve. Vi bodde ombord, og der var det oss to og kaos.

Takke seg til kart, kompass og
sekstant.

Gressvik er ikke verdens navle. Men de har den antakeligvis bruneste puben i øst og sør Norge, Odin. Der hygget vi oss en kveld og fikk en skikkelig snakk med kroens eier kjell.



Kjell hadde fått 80 makrell på
kroken den dagen vi var
fornøyde med våre fire....

Og heldigvis kom Tina og Bjørnar og kule Johannes på besøk og spiste middag med oss en kveld.

Søndag 6.9 kl 09.10 kastet vi loss for andre gang for å starte på vår store tur.


Båten er klar!!
Forventningsfulle


Vi satte kursen sørover 210 grader. vi hadde Skyfri himmel, stjerneklare netter bra vind og gjorde 479 nm før vi la til kai i IJmuiden litt utenfor Amsterdam 9.9 kl 18.30. I løpet av disse tre døgnene og ni timene hadde Kolbjørn med stålvilje styrt skuta 210 grader. Marianne derimot hadde tatt i et tak med vakt og matlaging og høytlesning mellom sjøsyken. De første to dagene gikk det hardt på Mariannes psyke. Lurte på hva i all verden vi var i gang med. Var det mulig å starte en så stor reise med skikkelig sjøsyke, burde ikke det være et tilbakelagt stadie før man stikker? Men til mitt forsvar har jo båten ligget på land i hele sommer, vi har ikke seilt siden i fjor høst og når vi så seiler, så er det offshore i fire døgn. Dag tre sov jeg for det meste, avbrutt av litt matlagning og to korte vaktperioder. Men denne dagen var psyken positiv og jeg var klar for å ta "De syv hav". Den siste dagen!!! Da var jeg ikke i nærheten av å være sjøyk og gledet meg over å være på sjøen.



Vel fremme i Ijmuiden ble vi tatt godt i mot av en utrolig hjelpsom yachtklubb hvor vi fikk øl og stekt Tunge (flyndre) til tross for at vi ankom etter stengetid.

Ferdig spist Tunge (flyndre)

I IJmuiden fikk vi vasket to store maskiner med tøy. Spist frokost utenfor vaskeriet mens vi ventet på at vasken skulle bli klar. Og vi fikk gjort vedlikehold på båten. vasket den. Skrudd fast 220 volt stikk kontakt. funnet ut hvor vannet under kjøkkenbenken kommer fra. skiftet sengetøy og ryddet båten. 



Tidlig på ettermiddagen kom Aad og Tatjana og tok oss på sightseeing. Thank you for a great day Aad and Tatjana!!


... og dagen derpå måtte all osten vi hadde kjøpt vacuumpakkes...

Måke ønsker å bli langturseiler.

Ikke sjøsyk! Bakte sjokolademuffins underveis mellom
 IJmuiden og Breskenes i Holland!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Vi setter veldig stor pris på om du legger igjen noen ord i kommentarfeltet. Hilsen Marianne og Kolbjørn