Impuls

Impuls

mandag 14. september 2015

Den skjøre drømmen

670 nm fra Oslo, hjemmefra, er vi kommet til Oostende i Belgia. Det er i dag en uke siden vi forlot Fredrikstad. Det har vært en slitsom uke, men alt strevet verdt! Nå har vi møtt andre langturseilere fra norden, som har samme plan som oss, og som er kommet like langt som oss, til tross for at vi kom ut en måned senere enn planlagt,. Men møtet med andre langturseilere har også vært en påminnelse om hvor skjør drømmen vår er. Hvor fort det hele kan gå fløyten. På overfarten fra Brekenes i Nederland til Oostende i Belgia møtte vi idag en Norsk langturbåt som vi snakket med over VHF`en. De hadde vært lenge på tur, men hadde hatt mange problemer underveis og vurderte nå å kjøre kanalene gjennom Frankrike og ut i middelhavet i stedet for over Biscaya. Når vi kom i land i Oostende, etter en veldig fin seilas i bra vind og med strømmen på 2,5 knop det meste av turen, kom det en svenske bort til oss. Han seiler en 37 foter sammen med kona si. De har vært på tur i "hele nord europa" i tre måneder og var nå kommet til Belgia for å seile videre sørover samme retning som oss. For et par dager siden, mens de spiste lunch inne i båten sin, ble de påkjørt av en 150 tonns Hollandsk båt. Den hadde mistet motorkraften og gikk like gjerne inn mellom seilbåten og brygga denne lå fortøyd til. Skadene er taksert til ca 300.000 kr. Vips, der satt dette paret å spiste, før drømmen deres i et splitt sekund kan være gått opp i røyk. 

Vi kan lett glemme hvor skjør drømmen er. Problemene og stresset vi opplevde de siste to månedene før vi dro var kjapt glemt da vi satte kursen sørover og var heldige med både vær og vind. I tillegg har vi, til tross for tøffe indre kamper, kommet oss opp om morgenen, slik at vi har hatt strømmen med oss disse to dagene langs nederlansk og belsgisk kyst. Her kan strømmene være veldig så gjenstridige hvis de blir møtt på feil måte.

Planen er å bli her i Oostende til onsdag. Været tilsier at vi ikke vil krysse den engelske kanalen over til Dover, England, de neste to dagene. Så vi tar oss en velfortjent hvil. Fikser og vasker båt, koser oss og internetter.

5 kommentarer:

  1. Vad glad jag blir av att läsa er blogg! Tack för att ni delar era upplevelser med oss. Följer dere vidare :) /romina

    SvarSlett
  2. God tur!, Fujitsu folket er informert om bloggen og vi følger med, regner med du reklamerer for Fujitsu på turen Kolbjørn :)

    /Ole

    SvarSlett
  3. Åååååå jeg nyter bloggen deres på vei til jobb her i Sveits. Morgenlektyre av beste kvalitet!! God tur over til England. Jeg ser frem til neste update :) klem, Marianne :)

    SvarSlett

Hei! Vi setter veldig stor pris på om du legger igjen noen ord i kommentarfeltet. Hilsen Marianne og Kolbjørn